lauantai 27. toukokuuta 2017

Veneen siirto Vuolenkoskelle

Kevät koitti ja oli aika ottaa vene pois pitkäaikaissäilytyksestä (4 talvea, 3 kesää).


Pakkasin venetarvikkeet autoon ja suuntasin veneen luokse. Olikin aikamoinen suoritus saada kaikki tarvikkeet mahtumaan kerralla kyytiin. Onneksi tuli pienenä pelattua Tetristä.Kevätkunnostukset sai pistää käyntiin kauniissa kevätsäässä.


Jonkin verran roskaa oli tuuli taas lennättänyt pressun alle, mutta muuten vene vaikutti olevan kohtuullisen puhdas.
Putsasin kannen ja vahasin kyljet kahteen kertaan kovavahalla. Vahauksen tein käsin ja kiillotuksen koneella. Elina ihmetteli miksi kulutin kallista aikaa "johonkin kylkien vahaukseen", mutta eipä sitä enää vesillä pysty tekemään. Kun kyljet ovat siinä kunnossa, joka blogin etusivun isosta kuvasta näkyy, niin kyllähän niitä vahailee jo ihan mielellään. Seitsemän maalikerroksen ja jokaisessa välissä tehdyn välihionnan suorittaminen uudestaan ei myöskään ole suunnitelmissa, joten parempi pitää kyljistä hyvää huolta. Veneen remontista löytyy paljon juttua vuosien 2009-2011 kirjoituksista.


Minulla oli alunperin suunnitelma ehtiä Vuolenkoskelle yöksi, mutta veneen kunnostus ja trailerin tarkastaminen veivät niin pitkään, että olisi pitänyt lähteä yön selkään liikkeelle. Päätin jäädä turvallisesti mökin pihaan yöksi ja lähteä matkaan vasta aamulla. Vaikka mökissäkin olisi voinut nukkua, käytin hyväksi oivan mahdollisuuden nukkua pitkästä aikaa veneessä. Laitoin keulapunkan valmiiksi, kytkin veneen maasähköliitännän ja laitoin keraamisen lämmittimen päälle. Kyllä uni maittoi.
Aamu valkeni yhtä kauniina kuin edellinenkin päivä. Kaikki oli vihdoin valmista ja suuntasin kohti Heinolan katsastusasemaa. Näin jälkikäteen voin onneksi kertoa, että kaikki meni hyvin, eikä trailerista löytynyt huomautettavaa. Seuraavan kerran sitten taas kahden vuoden päästä.

Vene herätti katsastusaseman pihassa runsaasti huomiota ja sainkin jutella pitkät pätkät monien henkilöiden kanssa, joilla joko oli samantapainen tai ajattelivat hankkia  saman kokoluokan veneen ja halusivat tietää lisää tästä veneestä ja Kajo:n trailerista.


Seuraavaksi onkin sitten vesillelasku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti