keskiviikko 28. elokuuta 2013

Päiväretki Sipooseen

Viikonloppuna oli niin kaunis keli, että päätin lähteä vesille koko päiväksi. Minulla oli muutenkin asiaa Sipoonrannassa sijaitsevaan Bear & Water –melontatarvikeliikkeeseen, joten päätin yhdistää huvin ja hyödyn ja  suuntasin sinne heti aamusta.

20130824_193415

Tuuli ja aallokko oli niin kevyttä, että suuntasin itään vaihteeksi ulkoreittä pitkin. Reiskan ohjatessa matka taittui aukeilla vesillä vaivattomasti. Matkan aikana ehti myös sopivasti syödä lounaan ja keitellä vielä kahvitkin.

20130824_154959

Karhusaaren sataman edustalla matkaan tulikin stoppi. Sipoonrannassa oli käynnissä jonkinlaiset moottorivenekisat ja turvavene ohjasi minut Karhusaaren huoltolaituriin odottamaan. Se ei sinänsä haitannut mitään, koska minulla oli muutenkin tarkoitus tankata ja sain vielä aitiopaikalta seurata ohi huristavia kilpaveneitä. Hätäisimmän kyydin näytti tarjoavan Sami Seliön Formula 1 –vene, jonka kyydissä oli ilmeisesti myös tapahtuman kummina toiminut Hjallis Harkimo.

Kisat kestivät kuitenkin kauan ja Bear & Water –liike oli jo sulkemassa siltä päivältä, joten minun täytyi päästä lähemmäs rantaa. Sipoonrannan huoltolaituri oli varattu kisaveneille, joten kiinnityin hetkeksi erään rakennustyömaan laituriin. Talot olivat vielä aivan vaiheessa, mutta laiturit oli jo asennettu. Valitsin neljästä laiturista sen, jonka talo vaikutti olevan kaikista eniten vaiheessa ja jossa ei näkynyt mitään toimintaa, mutta eipä aikaakaan kun eräs pariskunta asteli laiturille kysymään kiinnittymiseni syytä. Ilmeni että kyseessä oli heille rakenteilla oleva talo ja myös laituri kuului heille. Ilmoitin asiani ja pahoittelin luvatonta kiinnittymistä. Ilmoitin myös olevani valmis poistumaan välittömästi. Tähän ystävällinen mies vastasi, ettei kiinnittymiseni haittaa heitä lainkaan, kunhan vain tulivat tarkistamaan mistä oli kyse. Kiitin heitä ystävällisyydestä, kävin pikaisesti hakemassa tarvitsemani melontatarvikkeet ja poistuin paikalta.

20130824_191122

20130824_185755

Paluumatkalla ei ollut kiirettä, joten suuntasin jälleen ulkoreitille ja nostin purjeet. Parin tunnin ajan etenin rauhallista kahden solmun kellumista kohti Lauttasaarta. Siinä ehti hyvin valmistaa ruoan, keitellä taas kahvit, kuunnella musiikkia ja nauttia kesän kenties viimeisistä kunnollisista veneilykeleistä.

20130824_193610

Auringon laskiessa laskivat myös purjeet ja matkasin lopun matkaa koneella.

Olipa taas aivan erinomainen reissu, josta myös jäi muistoksi myös kohtuullisen vahvat “pandat” :)