lauantai 27. lokakuuta 2012

Pressun tarkastus

Lauantaina oli kaunis keli, joten lähdin aamulla käymään veneellä. Pressusta oli pahimmat rypyt jo suoristuneet, joten nyt oli hyvä hetki laittaa lisää pehmustetta kriittisiin paikkoihin ja kiristää pressu talven tuiskuja varten.

20121027_121124

Bilteman vaahtomuovista valmistettu putkieriste toimii hyvin myös maston ja kaiteiden pehmusteena.

20121027_121149

Aikaisempi omistaja oli teettänyt veneeseen kaiteet, jotka valitettavasti sattuvat olemaan kiinteää mallia. Kiinteät kaidetolpat ovat todella hankalia pressun kannalta, sillä lumen painaessa kaikki voima kohdistuu kaidetolppien päähän ja pehmustuksesta huolimatta ne tuppaavat puskemaan pressusta läpi. Viime syksynä laitoin kaiteiden päähän tennispallot, mutta kevääseen mennessä nekin olivat tulleet pressusta läpi. Tällä kertaa kokeillaan kahta kerrosta vaahtomuovia, mutta pelkäänpä pahoin ettei sekään riitä suojaamaan pressua.

20121027_121258

Laitoin samalla vaahtomuovia myös vinssien ja köysilukkojen päälle. Istuinlaatikossa ei ole erillistä kehikkoa kannattelemassa pressua, joten lumi painaa pressua vinssejä ja köysilukkoja vasten. Saa nähdä kuinka paljon lunta saamme tänä talvena ja kuinka ahkerasti saamme käydä putsaamassa sitä pois pressun päältä. Uusi pressu on kuitenkin onneksi huomattavasti vahvempaa tekoa kuin vanha, joten jos vanha kevytpeite kesti useamman vuoden, niin eiköhän tämä järeämpikin selviä talvesta ihan kunnialla.