lauantai 22. syyskuuta 2012

Veneen nosto

Syksyn säät ovat vaihtelevia ja vapaa-aikakin tuppaa olemaan kortilla, joten nyt oli sopiva aika nostaa vene. Yleensä nostan veneen vasta lokakuussa, mutta saanpahan nyt kerrankin tehdä syksyn puleeraukset “lämpimässä” säässä.

2

Siirsin veneen iltapäivällä Mustikkamaalle, jossa on kenties yksi Helsingin parhaimmista veneluiskista. Mustikkamaan veneluiska on Korkeasaaren parkkipaikan yhteydessä, joten myös auton saa helposti veneen viereen ja tavarat saa nostettua veneestä suoraan autoon. Tuuli oli leutoa, joten samalla oli hyvä tilaisuus kuivatella keulapurjetta ennen sen irrotusta rullalaitteesta. Ystäväni Samuli tuli nostoon avuksi ja vetäisi veneen vaivattomasti ylös Dodge Aspenillaan. Kaadoimme myöhään illalla vielä maston ja jätimme veneen odottamaan seuraavaa aamua.

3

Korkeasaaren sesonki on edelleen käynnissä ja parkkipaikka tuppaa päivisin olemaan todella ruuhkainen. Saavuinkin heti aamusta sitomaan maston veneen kannella ja siirtämään veneen toisaalle pesua varten. Veneen pohja on maalattu aivan erinomaisella Hempelin itsekiillottuvalla Mille Xtralla ja se olikin pysynyt todella puhtaana. Viime päivien tuuliset säät olivat nostaneet kylkiin runsaan kerroksen öljyistä töhnää ja perän vesirajaan oli kertynyt jonkin verran limaa, mutta muuten vene oli kohtuullisen puhdas.

45

Pohjaa ei periaatteessa tarvinnut pestä lainkaan ja kyljetkin puhdistuivat helposti veneshampoolla, joten kannen pesun, sisätilojen puleerauksen, makeavesijärjestelmän tyhjennyksen ja tankin puhdistuksen jälkeen vene oli taas valmis talviteloille.

76

8

Vielä täytyy hankkia uusi suojapeite ja peitellä vene talvea varten, mutta muilta osin veneilykausi 2012 taisi olla tässä.