lauantai 3. heinäkuuta 2010

Kannen puuosien lakkaus

Ennen kylkien pohjamaalin hiomista päätin lakata kannen puuosat ainakin parin kertaan. Hiomisesta aiheutuu kuitenkin taas valtavat määrät pölyä, joten pinnalle laskeutuva pöly on mukavempi pyyhkiä suht tasaiselta lakkapinnalta ennemmin kuin hyvinkin huokoiselta puupinnalta.

30062010626

Lattialevyn lakkaus oli hieman kyseenalainen seikka. Lakattu lattialevy näyttää kyllä hyvältä, mutta on todella liukas märkänä. Olen jo muutaman kerran liukastunut veneen sisällä kun ulkona on satanut ja olen astunut sisään märillä kengillä. Estetiikka kuitenkin voitti joten kyllästin ja lakkasin myös lattialevyn. Useimmiten veneilemme kuivissa olosuhteissa ja lattian liukkaus märkänä täytyy vain tiedostaa.

30062010629

Lakkaan puuosat vielä moneen kertaan, mutta seuraavana on vuorossa pohjamaalin hionta karkeuden 400 hiomapaperilla, pölyn poisto ja tummansinistä maalia pintaan.

2 kommenttia:

  1. Sullahan alkaa projekti pikku hiljaa valmistumaan - parhaat purjehduskelit ovat varmasti vasta edessäpäin ;)

    T Elias

    VastaaPoista
  2. Pintamaalin maalausurakka on vihdoin saatu käyntiin ja ensimmäinen välihiontakin suoritettiin eilen.
    Pinnan jälkeen onkin vuorossa vesirajan ja pohjan maalaus, kölien maalaus, kääntöosan asennus takaisin paikalleen. jonka jälkeen päästäänkin sisäseinien kimppuun... :)

    VastaaPoista