perjantai 29. tammikuuta 2010

Puuta puhtaaksi

Hain mökiltä meidän kivikautisen painepesurin raadon. Pienellä fiksauksella ja tilkalla tuoretta öljyä kone pärähtikin käyntiin. Tehot olivat kadonneet jonnekin matkalle, sillä uutena kyseisellä laitteella pystyi helposti kaivertamaan betonilaituriin koloja ja silpomaan räsymatot (siis itsehän en tietenkään moiseen vandalismiin sortunut...).
Kokeilin pesuria täydellä paineella ja pistemäisellä suihkulla suoraan veneen pohjaan, eivätkä levät liikahtaneet mihinkään. Kokeilin seuraavaksi pesuria siihen pääasialliseen tarkoitukseen, jota varten sen mökiltä tallille raahasinkin. Vetelin ensin Nitromorsia toisen kattolistan päätyyn ja aineen vaikutettua muutaman minuutin ajan pesin irroneen lakan pois pesurilla. Toimii! Tällä tavoin sääntyn työläältä hiomiselta, eikä puukaan ei kulu niin paljoa. Kevyen hionnan puuosat tottakai vaativat ennen lakkausta.


Kannen puuosien pinnassa on paksu kerros lakkaa, joten Nitromorsia täytyy vetää pariin otteeseen, mutta suurin osa lähti jo ensimmäisellä kerralla.


Irroitin nyt myös vesitankin täyttöletkun, keulan trailerilenkin ja perämoottorin puisen tukin. Vesitankin täyttöletku oli jatkuvasti tiellä kun laittelin vesitankin kiinnikkeitä paikalleen samoin myös trailerilenkin irroittaminen veneen sisäpuolelta olisi ollut hankalaa letkun ollessa suoraan sen edessä. Toivottavasti muistan laittaa sen takaisin. Kyllä sen viimeistään silloin huomaan kun alan syottämään vettä kannen täyttöreiästä ja kaikki valuukin pilssiin...

Pakkanen on edelleen niin kova, ettei maalaus ja massahommia ole tarvinnut suunnitella. Nyt on hyvää aikaa kaapia vanhat SikaFlexit pois kannelta ja miettiä uudelleen vesitankin kannen ruuviankkureita. Niillä jotka siihen tarkoitukseen hankin ei saakaan kantta riittävän kireälle, mutta kaupasta saa paremmat. Suunnittelin aluksi laittavani puuvahvikkeen tankin reunojen alle johon ruuvit sitten kiinnityisivät, mutta listojen asennus olisi todella hankalaa ja on huomattavasti helpompi vaihtaa yksi muovinen ruuviankkuri kuin koko kiinni liimattu lista jos ruuvien kierteet sattuisivat menemään pilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti