keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Hommat hiljalleen käyntiin


Tallin perusteellisessa siivouksessa menikin huomattavasti pidempään kuin olin suunnitellut, mutta nyt talli on viimein sellaisessa kunnossa ja järjestyksessä, että siellä viitsii ja varsinkin mahtuu jotain tekemäänkin. Laatikoita ja kaappeja siivotessani myös moni jo kadonneeksi luulemani työkalu putkahti taas esiin. Tästä innostuneena väsäsin uuden työkaluseinän, jotta työkalut pysyisivät jatkossa paremmassa tallessa, eikä tulisi ostettua aina uusia kadonneiden tilalle.
Vanhat autojen viritysajat tulivat mieleen kun paistelin lihapaloja kaasukeittimellä ja söin ruokaa pahvilautaselta tallin lattialla istuen. Tuolloin saatoin helposti viettää koko yön tallissa autoja ropaten.


Veneestä on nyt irroitettu kaikki kannen puuosat ja sisältäkin kaikki muut paitsi välilaipiot. Niitä en uskaltanut vielä irroittaa, sillä liikun veneen kannella jonkin verran ja pelkään kannen antavan periksi jos laipioita ei ole tukemassa sitä. Irroitan ne vasta lopuksi. Myös istuinlaatikon luukut ja kulkuaukon kuomu on siirretty pois veneestä ja ne odottavat puleerausta. Penkkien luukkuihin vedän myös uuden topcoatin vanhan ollessa jo kulunut rumaksi.
Päätin tehdä kunnostuksen rauhassa hötkyilemättä, vaikka vesillelasku venyisi pikällekin kesän puolelle. On niin harvinainen tilaisuus päästä kunnostamaan venettä rauhassa lämpimässä tallissa, joten otan tilaisuudesta kaiken irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti