lauantai 26. syyskuuta 2009

Veneen nosto

Ilmojen jo hieman kylmettyä päätin nostaa veneen jo nyt ylös, jotta saan rauhassa mahduttaa sitä autotalliin. Trailerikin tuli katsastettua ja kaikki oli kunnossa.

Siirsimme Samulin kanssa veneen Mustikkamaan vierasvenelaituriin ja tyhjensimme painavimmat tavarat veneestä. Vesi oli korkealla ja nosto sujui hyvin.

Minulla on ollut tapana nostaa vene kauden puolenvälin paikkeilla ylös ja puhdistaa pohja limasta ja levästä. Tällä kertaa ei venettä tullut nostettua ja jälki oli sen mukaista. Pohjassa oli runsaasti levää, limaa ja mikä pahinta merirokkoa.
Loki lopetti pyorimisen jo jokunen aika sitten ja syyksi paljastui lokin hyrrän täysin jumiuttanut merirokkokasvusto. Siivottavaa riittää...

Saimme kuin saimmekin veneen mahdutettua autotalliin. Saimme veneen ovesta sisään ainoastaan laskemalla trailerin keulan alas keulapyörän avulla, mutta katossa olevat matalat välipalkit pakottivat purkamaan keulakaiteen pois. Selvin hyvin vähällä vaivalla, mutta tarkoitus on purkaa paljon muutakin pois ja kunnostaa vene talven aikana entistä ehompaan kuntoon. Kun taas kevät koittaa veneessä on uudet patjat, kenties uusi maali kyljissä ja pohjassa ja kaikki puuosat on hiottu ja lakattu uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti