tiistai 29. syyskuuta 2009

Kauden viimeinen reissu

Varmastikin kauden viimeiseksi jäävä reissu suuntautui Eliaksen kanssa Merituulialla Lähteelään.

Lähdimme matkaan jo hyvissä ajoin kuuden aikoihin aamulla kirpeässä muutaman asteen lämpötilassa. Pimeää oli sillä aurinko nousi vasta seitsemän jälkeen, mutta kaikki tämä antoi vain hyvän lisän reissulle. Eipä ollut ruuhkaa...

Menomatka taittui Espoon saariston läpi aurinkoisessa kelissä ja saavuimme Lähteelän vierasvenesatamaan jo ennen puoltapäivää. Perillä meitä odotti kaunis tyyni lahdenpohjukka tyhjine laitureineen. Yllätykseksemme lahden vesi oli erittäin kirkasta ja kaikkialla uiskenteli keskikokoisia korvameduusoja. Korvameduusa voi kasvaa Itämeressä jopa 20 cm leveäksi. Korvameduusalla on polttiaissoluja, mutta niiden teho on niin pieni ettei se normaalisti ärsytä ihmisen ihoa. Enpä nyt menisi kuitenkaan uimaan kymmenien meduusojen joukkoon. Suurin osa oli noin 10 cm, mutta joukossa oli pari suurempaakin ja lukemattomia ihan pieniä. Sellainen kun menee suuhun niin...


Teimme polttopuita ja valmistimme runsaan päivällisen grillikatoksen suojassa. Lähteelän palvelut ovat loistavat. Kesällä voi halutessaan vuokrata soutuveneen ja kioski palvelee vierailijoita.

Paluumatkalle suuntasimme noin kahden aikoihin uhkaavien sadepilvien noustessa taivaanrannasta. Meillä kävi kuitenkin tuuri ja onnistuimme kulkemaan juuri kahden pahimman saderintaman välissä. Vain muutama hassu pisara eksyi veneen kannelle. Kun aurinko ei enää lämmittänyt ja vaikka kuljimme myötätuuleen oli ilma jo hyvin kylmä. Yhtä hyvä tuuri ei ollut eräälä hieman suuremmalla purjeveneellä, jonka kohtuullisen suuri rullagenoa oli jumiutunut auki asentoon ja yrittivät vaivalloisesti saada purjetta alas. Lopulta he joutuivat kiertämään purjeen käsin keulastaagin ympärille. Vaikutti siltä, että he joutuivat juuri pahimman sadepilven alle.

Palasimme Merisatamaan hieman kuuden jälkeen. Reissu oli hyvä ja kannatti tehdä, vaikkakin kylmyys ja väsymys alkoivat viedä veroaan paluumatkalla. Kuitenkin kaiken kaikkiaan tosi hyvä reissu!

2 kommenttia:

 1. Kiitos, oli tosiaan mahtava reissu! Katsotaan mitä ensi kesä tuo tullessaan.

  T Elias

  VastaaPoista
 2. Uusi kausi ja uudet kujeet!
  Sipoon Kaunissaari voisi olla ihan näkemisen arvoinen kohde, vaikka sinne onkin kuulemma pesiytynyt "ei niin mukavaa porukkaa" ;)

  Myös Lähteelän ympäristö tarjoaa puuhaa pidemmäksikin aikaa.

  VastaaPoista