torstai 3. syyskuuta 2009

Ilotulituksia!


Huomasin Nelosen ilotulituksen mainoksesta, että raketit ammutaan tänä vuonna Hernesaaresta. Rannat ovat yleensä aivan tupaten täynnä ihmisiä, mutta jos saavumme paikalle omalla veneellä on meillä suora näkyvyys tapahtumapaikalle.
Soitin Eliakselle ja kyselin josko heidän viereinen venepaikka olisi vielä vapaana. Joku oli kuitenkin ehtinyt ensin, mutta samassa laiturissa oli toinenkin koko kesän tyhjillään ollut paikka.
Siirsin veneen jo edellisenä iltana, jotta vältän ruuhkan ja saan varmasti paikan.
Illalla oli hieman sateista, mutta pilvet olivat kuitenkin riittävän korkealla eivätkä suurimmat raketit kadonneet pilvien sekaan. Omasta veneestä huolimatta päädyin lopulta seuraamaan ilotulitusta Merituulian kannelta heidän koko venekunnan jäsenistön ollessa paikalla.
Ehdottomasti paras esitys oli Ilotulitus Oy:n "Tulikukkia Beatlesin tahtiin", joka myös ansaitusti voitti kilpailun. Uuden vuoden ilotulitukset jäävät siis heidän järjestettäväksi.

Nautimme illalla sen verran kuohuviiniä ja viskiä, että vene sai jäädä yöksi laituriin. Siirsin sen vasta seuraavana päivänä auringon paisteessa takaisin Mustikkamaalle. Päästyäni Mustikkamaalle sain puhelun Liikuntaviraston venepaikkatoimistolta. He kyselivät onko veneeni mahdollisesti kiinnitettynä Merisataman laituriin, sillä kyseisen paikan haltija oli kuulemma yrittänyt tuoda veneensä lauturiin muttei ollut siinä onnistunut oman veneeni ollessa hänen paikallaan. Ilmoitin jo poistuneeni paikalta ja pahoittelin tapahtunutta. Ihmettelin kuitenkin tilannetta, sillä kyseisellä paikalla ei koko kesänä ole ketään näkynyt ja päätin käydä Merisatamssa tarkistamassa tilanteen. Kuinka ollakkaan kyseinen paikka oli edelleen tyhjä ja on tyhjä vielä tänäkin päivänä. Taisi henkilöä vain ärsyttää kun lainasin hänen paikkaansa hetkeksi, mutta totta puhuen olisin itsekin saattanut tehdä samoin. Olisin kyllä ensin käynyt kysäisemässä onko paikkaani tarkoitus lainata pidempään vai ollaanko sitä vain katsomassa ilotulituksia. Noh, onhan se hänen paikkansa vaikkei hänellä taida venettä enää ollakaan... Hyvät venepaikat on hankalia saada, joten hänkin varmasti pitää paikkaa itsellään varalla ja maksaa kiltisti paikkamaksun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti