lauantai 18. heinäkuuta 2009

Vielä yksi potkuri ja Pihlajasaareen
Kun Suomesta ei mieleistä löytynyt tilasin Hollannista uuden potkurin :)

Tällä kertaa hankin hieman suuremmalla nousulla olevan Yamahan Dual Thrust -potkurin.

Olen selvästi kokeilijaluonne ja "optimisäätäjä". Äskettäin 8½ x 7½ kokoisen vakiopotkurin tilalle hankkimani Dual Thrust -potkuri oli mallia 9x5-N DT ja tämä uusi on puolestaan suurin mahdollinen jonka kyseiseen koneeseen saa, eli 9x7-N DT. Edellinenkin oli hyvä, mutta tämä suurin mahdollinen vielä parempi. Viiden tuuman nousulla oleva on varmasti optimi 6 hp moottoriin, mutta koska itselläni on kuitenkin 8 hp, niin päätin sitten hankkia vielä tämänkin potkurin.

Uuden potkurin mukana tullut potkurin keskiöön asennettava pakokaasujen ohjausholkki vaikutti huomattavsti peruutustehoon. Nyt peruutettaessa holkki ei päästä pakokaasuja tulemaan ulos potkurin päästä ja näin pääsemään kosketuksiin potkurinlapojen kanssa huonontaen peruutustehoa, vaan se ohjaa pakokaasun takaisin potkurin ulomman kehän aukoista suoraan veneen alle. Potkuri pääsee näin leikkaamaan puhdasta vettä ja teho on hyvä.

Eteenpäin vievä voima kasvoi vain hieman aikaisempaan Dual Thrust -potkuriin verrattuna, mutta peruutusteho on nyt tosiaan aivan omaa luokkaansa. Voin ehdottomasti suositella Dual Thrust -potkuria kaikille hidaskulkuisen veneen omistaville.

Teimme päiväreissun Elinan ja hänen veljensä Tuomon kanssa Pihlajasaareen, jonka laituriin rantauduttaessa pystyin uuden potkurin avulla pyörittelemään venettä hyvinkin ketterästi paikasta toiseen. Tämä varmasti osaltaan auttoi meitä nappaamaan viimeisen poijupaikan juuri erään toisen veneen edestä. Vene kiihtyy ja hidastuu nyt koneen avulla todella helposti ja nopeasti. Toisen veneen pohtiessa rantautumispaikkaa sain pyrähdettyä laiturin toiselta puolelta toiselle puolelle nopeasti ja ehdimme napata viimeisen poijun ennen heitä.

Tuskin koskaan olen nähnyt Pihlajasaaressa noin paljon ihmisiä. Yhtään venepaikkaa ei ollut enää yhden aikaan päivällä jäljellä ja yhteysvenekin puski jatkuvasti lisää porukkaa saareen. Onneksi olimme varautuneet omalla kaasukeittimellä, emmekä tarvinneet keittopaikkaa. Kaikki keittokatokset olivat aivan tukossa ja rannoille alkoi ilmestyä omia nuotioita. Löysimme onneksi vapaan pöydän saaren eteläpään korkeilta tuulisilta kallioilta ja valmistimme maittavat kana- ja kinkkutuorepastat sekä vuohenjuustosalaatin. Jälkkäriksi kahvia ja suklaakeksiä. Kyllä taas kelpasi nauttia kesäpäivästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti