lauantai 30. toukokuuta 2009

Yamaha valmiiksi

Sain viimein kunnostettua ja laitettua kasaan Eliakselta ostamani 4 hp Yamahan 2-tahti perämoottorin. Porasin siis vanhat katkenneet kuuden millin jämät ja yhden sisään katkenneen poranterän pois ja tein uudet kierteet kahdeksanmillin pultille. Tämän jälkeen suurensin uusien vesikannen tiivisteiden reikiä tarvittavilta osin ja kasasin kannen paikalleen.
Vaihdoin samalla uuden potkurin kartiomutterin kun edellisestä ei ollut enää jäljellä kuin kiristerengas. Katkennut murtosokka, vanha saksisokka ja sytytystulppa uusittiin sekä vaihteistoöljy vaihdettiin tuoreeseen Mobilin öljyyn.

Muutaman vedon jälkeen kone lähtikin käyntiin ja kävi ihan kohtuullisesti. Annoin koneen käydä lämpimäksi vesiastisssa nähdäkseni toimiiko termari ja esiintyykö vesi tai polttoainevuotoja.
Vuotoja ei esiintynyt ja kone kävi lopulta ihan nätisti. Ääni on tietenkin hieman roisimpi kuin nelitahti koneen, mutta "se on hinnassa huomioitu..."

Huomenna irroitan Suzukin ja asennan Yamahan tilalle. Suzukin sainkin onneksí myytyä helposti eteenpäin. Kone meni kahdessa päivässä kun laitoin tarpeeksi hyvät ja tarkat kuvat itse moottorista. Noin vähän käytettyä kaksitahtia ei kovin usein osu eteen ja ostaja maksoikin oikein käsirahan, jotta saa koneen varmasti itselleen. Seuraava kone on varmaankin 8 hp nelitahti Honda tai Yamaha.

Se olisikin sitten kuudes kone tänä keväänä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti