perjantai 19. kesäkuuta 2009

Juhannus 2009Juhannusta 2009 vietettiin kylmässä, koleassa ja tuulisessa säässä. Ylipäätään vesillelähtö oli epävarmaa vielä juhannusaattonakin. Keli kuitenkin näytti riittäviä paranemisen merkkejä ja suuntasimme kahden veneen voimin Espoon saaristoon.
Meidän venekuntamme koostui itseni lisäksi Elinasta ja hänen siskostaan Jatasta. Elias edusti Merituulian venekuntaa itsenäisesti.
Matkasimme peräkkäin kovassa vastatuulessa ja reippaassa aallokossa kohti Espoota ja Stora Herrön saarta. Onneksi olin varustautunut kunnon purjehdusasulla, sillä muuten olisin kastunut aivan likomäräksi. Erikoisin tilanne sattui noin puolessa välissä matkaa, kun keulamme sukelsi valtavaan aaltoon ja vesi tulvi sisään aurinkokennotuulettimen kauluksesta. Tytöt ehtivät jo hieman pelastyä sisään tulevaa vettä, mutta onneksi vahingoksi jäi vain keulan patjojen kastuminen.
Olimme liikkeellä sen verran myöhään, että kaikki Stora Herrön laituri/ poijupaikat oli valitettavasti jo viety. Haettuamme hetken sopivaa rantautumispaikkaa Rövarenin rannoilta, päätimme lopulta kiinnittyä viereisen Kaparenin rantaan. Kovassa sivumyötäisessä tuulessa saimme vaivoin kiinnitettyä itsemme poijuun ja kalliolenkkiin.
Löysimmekin heti mukavan tuulensuojassa olevan keittokatoksen, jossa oli vielä hyvä hiillos edellisten vierailijoiden jäljiltä.
Elina valmisti maittavat kana-herkkusieni-pekoni-kasvis-vartaat ja nautimme kiireettömästä juhannuksesta.
Alunperin meidän oli tarkoitus nukkua juhannusyö veneissä, mutta seuraavaksi aamuksi ennustettu sade sai meidät suunnistamaan puolen yön jälkeen takaisin kotisatamaan.

Saavuime merisatamaan noin kolmen aikoihin yöllä/aamulla ja suuntasimme itseksemme kohti mustikkamaata. Kiinnitimme veneen kotilaituriin aamun jo kajastaessa pilvien lomasta.

Erittäin hauska reissu, joka muiden seikkailuen ohella jää varmasti muistoihimme pitkäksi aikaa.

1 kommentti:

  1. Tosiaan hyvä reissu, näitä lisää! T. Elias

    VastaaPoista