sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Kevät koittaa!Uusi kausi, uudet kujeet!

Hain veneen mökiltä kevään ollessa jo pitkällä. Viime talvihan ei oikeastaan talvea koskaan tehnytkään ja jopa tammikuussa olisi voinut veneillä, vakuutusyhtiö ei kylläkään ole asiasta samaa mieltä... ainakaan ilman lisävakuutusmaksua.

Uusi laki vesikulkuneuvorekisteristä astui voimaan viime lokakuussa ja kävin heti ensitöikseni rekisteröimässä veneen. Sain asian hoidettu muutamassa minuutissa kun olin ajoissa liikkeellä. Toukokuun ruuhkissa olisin varmaan jonottanut tunnin... Tilasin netistä rekisterinumerotarrat.
Liityin venemessuilla myös Meripelastusseuran Trossi-jäseneksi. Trossi-jäsen saa esim. veneen korjaus ja hinaus avun ilmaiseksi haaverin satuttua. Henkien pelastamainen on muutenkin ilmaista, mutta omaisuuden ei. Tietysti esim. varaosista ja polttoaineesta täytyy luonnollisesti maksaa, mutta työ/ avun saaminen on ilmaista.
Kävin myös kevään innoittamana myös ostoksilla venetarvikeliikkeissa ja löysin kotiin tuomiseksi taas pari kassillista tavaraa :) Mukaan tarttuivat esim. uusi käsivalaisin, alumiiniset kiilasakarat keulapurjeen skuuttaukseen, vedenlämmitin, kumijoustimia, pesuaineita, vahaa, Gore tex purjehdussaappaat, vanttiruuvit kaidevaijerien kiristykseen, uudet rosteriset knaapit, bruce-ankkuri, ankkuriköysi, toinen retkikeitin ja Denso Iridium tehotulppa koneeseen.

Tästä se lähtee! Vapuksi ollaan jo vesillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti