tiistai 22. huhtikuuta 2008

Kauden ensimmäinen reissuVeneen pohja maalattu sekä kyljet ja kansi vahattu kertaalleen.

Laskimme Janin kanssa veneen kylmään veteen ja teimme nyt perinteeksi päätetyn ensimmäisen reissun Degerön kanavaa pitkin puotilaan. Muutoinhan en kanavan kautta voi kulkea maston takia.

Muita veneilijöitä emme nähneet. Eliaksen venekunta on hankkinut uuden veneen ja laskevat sen veteen ilmeisesti huomenna. JOE 17 vaihtui suurempaan Rock 20-veneeseen. Nyt on mukavasti tilaa ja vakautta purjehtia kovemmassakin kelissä. Kävin jo eilen vakoilemassa venettä Lauttasaaressa ja hyvältä näyttää. Harvoin näkee niin siistissä kunnossa olevaa venettä. Veneen edellinen omistaja oli ilmeisesti ammatiltaan venetarkastaja, eli vene on varmasti kaikin puolin kunnossa.

Illalla onnistuin vahingossa huuhtomaan veneen pilssiin noin 20 litraa makeaa vettä täyttäessäni makeavesisäiliötä. En ollut tarkkaavainen ja säiliö ehti täyttyä. Veneen säiliö täytetään veneen sisältä ja vesihana on ulkona laiturilla. Kun huomasin säiliön tulvivan yli, ryntäsin heti laiturille sulkemaan hanaa. Epäonnekseni käänsin sen sitten sulkemiseen sijaan täysille ja vesi vain ryöppysi säiliöstä lattialle. Äkkiä takaisin laiturille ja hana kiinni. Onneksi oli makeaa vettä. Tulipahan pilssi huuhdottua... Voisin asentaa täyttöputken veneen ulkopuolelle vastaavan välttämiseksi jatkossa.

Täytyykin käydä ostamassa riittävän tehokas pilssipumppu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti