perjantai 13. heinäkuuta 2007

Mikä veneelle nimeksi?

Veneellä ei ollut virallista nimeä, mutta aikaisempi omistaja oli ymmärtääkseni kutsunut sitä "Lino"-nimellä. Päätin antaa veneelle nimeksi "MaKu". Erikoinen kirjainyhdistelmä perustuu rakkaan edesmenneen isoäitini nimeen Maila Kuittinen. Hän oli innokas veneilijä ja kerran ehdottikin minulle yhteisen veneen ostamista. Ongelmana oli vain se, että hän asui Pohjois-Karjalassa Nurmeksessa ja minä Helsingissä. Veneen käyttö puolin ja toisin olisi ollut hankalaa. Hänen myöhemmin jälkipolville jättämänsä perintö mahdollisti pitkän haaveeni oman purjeveneen hankinnasta ja mielestäni hänen muistoaan kunnioittaen vene tuli näin ollen myös nimetä.
Nyt hän tavallaan purjehtii aina kanssamme :)

Vene alkaa olla vesillelaskuvalmis. Vaihdoin vielä juomavesitankin puhdistuksen yhteydessä uuden vesiletkun. Korvasin myös kaikki suolaisen ilman ruotuttamat kylkilistan ruuvien aluslevyt uusiin haponkestäviin. Täytyy hankkia uusia teak-tulppia puuttuvien tilalle.

Veneen voisi laskea vesille vaikka heti, mutta olen ystäväni Bestman ja pidämme hänelle huomenna polttarit, joten en todennäköisesti ole veneenlaskukunnossa vielä ylihuomenakaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti