tiistai 7. elokuuta 2007

Ensimmäinen purjehdus


Lähdimme Samulin kanssa kokeilemaan uusien köysien ja pylpyröiden toimintaa. Harjoittelimme ensin Mustikkamaan lahdella ja suuntasimme sen jälkeen katsastamaan Hevossalmen aukeavan sillan. Jäimme ankkuriin Laajasalon öljysataman viereen ja seurasimme mielenkiinnolla läheisen Vasikkasaaren edustalla karille ajaneen matkaveneen tyhjennys- ja irroitustöitä. Meripelastus oli jo paikalla, joten apuamme ei tarvittu.

Tuulen tyynnyttyä illaksi, takaisin kuljimme sitten "teräsgenoan" voimalla...

Vene kulkee ihan mukavasti 5 hp Hondalla, 3-4 solmua puolikaasulla ja 4,5 täydellä kaasulla. Ehkä vähän enemmän tehoa voisi olla, varsinkin silloin kun on enemmän porukkaa kyydissä. Pienten lasten ollessa mukana ei purjeilla oikein voi mennä, kun aina on vaara että joku hurjapää kompastuu köyteen ja putoaa mereen. Lasten kanssa täytyy myös osata ennustaa lähtö- ja saapumisajat sen verran tarkkaan, että on helpompi ajella koneella.

Olen vahannut veneen kannen puhdistavalla vahalla jo kahteen kertaan ja se alkaakin kiiltää jo ihan ihan mukavasti. Täytyy vetää vielä pari kertaa ja sitten suojapinnoite päälle ettei heti haalistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti