keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Varustelukierre alkoi

Kävin vähän shoppailemassa :)

Rahaa kului noin 4000 €!!!! ja tämä mies on täpinöissään kuin pikkulapsi jouluaattona!

Hankintalista oli tosiaan todella pitkä ja kuittien määrä sekä niiden loppusumma varsin suuri.
Koska itselläni ei aiemmin ole ollut muuta kuin pieni purjejolla, täytyi kaikki hankkia uutena. myöskään veneen mukana ei tullut kuin perusvarusteet, jotka nekin päivitin samalla uusiin. Kaikkiin näihin hankintoihin paloi ja tulee vielä palamaankin paljon rahaa, mutta saanpahan valita juuri mieleiset varusteet.
Suurimmat hankinnat olivat uudet fendarit, merikartat, työkalusarjat (veneeseen omat), sähkövarusteet (loki, kaiku, kulkuvalot, sisävalaistus, radio, kaiuttimet, akku, maasähkösarja, akkulaturi, aurinkokennotuuletin, kytkimet, johdot...), pelastus- ja turvallisuusvälineet (kahdeksat purjehdusliivit, paukkuliivit, heittoliina, palosammutin, sammutuspeite, valjaat...), kompassi, kemiallinen WC, kaasukeitin, windex, uudet vanttiruuvit, rosteriset uimaportaat, kaikki köydet ja pylpyrät, uudet vinssinvapauttajat, myrkkymaalit, sikaflexit ja muut kemikaalit, haponkestäviä ruuveja, pultteja, muttereita sekä kymmeniä muita perus veneilyvarusteita... Olisi pitänyt ottaa kuva olohuoneesta kun kannoin kaikki sisään. Siinä oli veneilyvarustetta kerrakseen. Yhdessä päivässä en kaikki ehtinytkään ostaa, sillä jouduin käymään monessa eri paikassa ja suunnitelmatkin muuttuivat aina kun löysin mielestäni sittenkin paremman varusteen.

Veneen mukana tuli myös 2 hp kaksitahti Evinrude, mutta myin sen siskoni miehelle ja ostin itselleni 5 hp nelitahti Hondan. Siihen tietysti täytyi sitten ostaa suojapeitteet, suurempinousuinen potkuri, huoltotarvikkeet, säilytyspukki... jep jep.

Tietysti minun täytyi saada myös oikea kunnon purjehdusasu ja hankin Vestekistä Gill-merkkisen vedenpitävän asukokonaisuuden. Muston ja Henry Lloydin asut ovat varmastikin parempia, mutta se näkyy myös hinnassa.

Niinpä niin... varustelukierre alkoi välittömästi... eikä varmaan lopu koskaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti